//

Sourdough pizza

Start

Pizza je još jedna genijalna stvar koju možete u 5 minuta napravit ako imate malo kiselog tijesta (sourdough-a) u frižideru. Recept za kiselo tijesto nađite ovdje.

Od kad sam više-manje savladala tehniku pravljenja kiselog tijesta, postala mi je rutina da ga uvijek imam spremnog. A moja djeca definitivno od svega sourdough, najviše vole ovu pizzu koja je prva koju sam napravila a da je vole više nego one iz pizzerije.

Nije samo tijesto zaslužno za to da je ova pizza tako dobra, ali je sigurno bar 80%.

Još jedan detalj je skroz poboljšao našu kućnu pizzu, a to je kamen za pečenje. Dakle ljudi, ako ga nemate, a volite peći kruhove i pizze, nabavite ga. Investicija nije velika, oko 200 kuna i stvarno se isplati.


Za 1 miješanu pizzu vam je potrebno:

250 g sourdough tijesta (recept)

Salsa od pomadora (može i pelate ili pasata)

Šunka i sir 

Sušeni origano


Zagrijte pećnicu i kamen za pizzu 45 minuta na 250 C.

Kao kad radite s običnim, i za ovu pizzu tijesto oblikujte u kuglice i pustite da odleži na sobnoj temperaturi nekih pola sata. Zatim pobrašnite ruke te kuglicu tijesta, pa ga prstima lagano raširite po pobrašnjenoj radnoj površini u obliku kružnice. Tijesto podignite i rukama izradite tako da bude prilično tanko pa ga stavite na papir za pečenje i lijepo obradite rubove. Stavite nadjev i to je to.

Pečete je oko 5 minuta na 250 C.

Kad je ispečena pobacajte po njoj par svježih listova bosioka ili rikule, servirajte na nekoj lijepoj drvenoj dasci, i imate si finu fancy pizzu u kojoj će uživati i djeca i gosti. Kad radim pizzu da baš impresioniram, onda se igram s nadjevom, od bijelih do pizze s motarom i inćunima. Ideja ima onoliko koliko vam radi mašta. Mojima je doma, pored svega što ja kemijam i kuham, pizza najdraža hrana.

Odgovori

Your email address will not be published.

Latest from Blog